Palvelut

Reseptilääkkeet

Reseptiasiakkaat palvellaan kolmessa erillisessä suoratoimituspisteessä.  Reseptiasiakkaita palvelemme vuoronumerojärjestyksessä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo teitä mielellään kaikissa lääkkeisiin liittyvissä asioissa. Henkilökuntamme on käytettävissänne lääkityksessänne ilmeneviin ongelmiin myös puhelimitse. Keskustelemalla lääkkeistänne voimme varmistaa, että olette selvillä lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä. Reseptilääkkeiden toimittamisen yhteydessä voimme tarkistaa mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset muiden käyttämienne lääkkeiden kanssa. Tarvittaessa otamme yhteyttä hoitavaan lääkäriin tai terveyskeskukseen lääkehoidon turvallisuuden ja jatkuvuuden takaamiseksi. Lääkepakkaukseen liimattavan ohjetarran kääntöpuolelle tulee aina merkintä reseptin voimassaoloajasta ja reseptin jäljellä olevasta lääkemäärästä. Tästä voit myös itse seurata reseptisi voimassaoloa.

Hoidamme tarvittaessa puolestanne reseptien uusinnan terveyskeskuksen kautta tai puhelimitse. Reseptien uusiminen kanta-asiakkaille ja avainasiakkaille on maksutonta, muilta asiakkailtamme perimme reseptin uusinnasta 1 euro/käyntikerta. Sähköiset reseptit uusitaan 8 vuorokauden kuluessa uusimispyynnön lähettämisestä.

Ulkomaanmatkoille kannattaa ottaa mukaan ns. ulkomaankopio eli englanninkielinen yhteenveto resepteistä. Tämän saat pyydettäessä mukaan apteekista (1-5 kopiota hinta 1 €, yli 5 kopiota 2 €). Mikäli tarvitset mukaasi tiettyjä keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä ja matkustat Schengen-maihin, apteekista kannattaa hankia näille lääkkeille maksullinen Schengen-todistus (hinta 10 €). Todistus voidaan antaa siitä apteekista, josta lääke on noudettu. Todistusta voi pyytää joko lääkkeen toimituksen yhteydessä tai jälkikäteen. Todistusta varten tarvitset apteekkiin mukaasi passin tai Pohjoismaihin matkustaessa henkilökortin. Kysy lisää henkilökunnalta.


Lääkevalmistus

Kaikkia lääkevalmisteita ei ole saatavilla kaupallisesti, joten joskus lääkäri joutuu määräämään valmisteita, jotka valmistetaan apteekissa. Hankasalmen apteekissa valmistamme lääkärin määräämien ns. ex tempore -valmisteiden (esim. voideseokset ja liuokset) lisäksi myös jonkin verran muita perinteisiä apteekkivalmisteita (esim. kamferitippoja). Apteekissamme valmistettavat lääkevalmisteet voimme toimittaa useimmiten jo saman päivän aikana, mutta viimeistään 1-2 vuorokauden kuluessa.

Ex tempore -kapselit tai tabletit tilaamme sopimusvalmistustyönä toisesta apteekista, joten niiden toimitusaika on vähän pitempi.


Lääkejätteet

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Käyttämättä jääneet ja vanhentuneet lääkkeet voitte tuoda veloituksetta apteekkiimme. 

Jätteet tulisi lajitella seuraavasti:

  • Tabletit alkuperäisissä listoissa ja purkeissa (pahvipakkaukset poistettuna) läpinäkyvässä pussissa
  • Jodipitoiset tuotteet (esim. joditabletit, jodisprii, Betadine, Iodosorb) ja solusalpaajat alkuperäispakkauksissaan
  • Elohopeakuumemittarit hyvin pakattuina
  • Neulat ja piikit suojattuina (esim. muovipullossa tai lasipurkissa)
  • Nestemäiset lääkkeet, voiteet ja suihkepullot omissa pakkauksissaan
  • Apteekki ei ota vastaan kemikaaleja. Kunta järjestää kerran vuodessa ongelmajätekeräyksen, jonne kemikaalit kuuluvat.

Annosjakelu

Apteekissamme on käytössä koneellinen annosjakelupalvelu. Lääkkeet pakataan kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Annosjakelu helpottaa lääkkeen ottoa ja muistamista. Jakeluun sisältyy lääkekortti, joka päivitetään joka toimituskerralla. Lisäksi koneellinen annosjakelu on hygieenisempää, tehokkaampaa ja virheettömämpää kuin lääkkeiden jakelu käsin. Tällä tavoin voimme myös vähentää lääkehävikkiä, jos lääkitykseen tulee muutoksia. Palveluun sisältyy lääkityksen tarkistus. Klikkaa kuvaa lukeaksesi lisää käytössämme olevasta ANJA-annosjakelusta tai kysy lisää henkilökunnaltamme!