Reseptilääkkeet ja muut apteekin palvelut Hankasalmella

Hankasalmen apteekki myy reseptilääkkeet, itsehoitolääkkeet ja paljon muuta Hankasalmen keskustassa. Asioi apteekissamme tai kysy tarvittaessa lisää palveluistamme!

Ota yhteyttä

Reseptilääkkeet ja niiden uusinnat

Hankasalmen apteekki palvelee reseptilääkkeitä noutavia asiakkaita vuoronumerojärjestyksessä kolmessa erillisessä suoratoimituspisteessä. Ammattitaitoinen henkilökuntamme neuvoo mielellään kaikissa lääkkeisiin liittyvissä kysymyksissä sekä paikan päällä että puhelimitse. Varmistamme, että olet selvillä lääkkeiden oikeasta ja turvallisesta käytöstä ja tarkistamme mahdolliset lääkkeiden yhteisvaikutukset muiden lääkkeiden kanssa.


Hoidamme tarvittaessa puolestasi reseptien uusinnan. Reseptien uusiminen on maksutonta avainasiakkaille. Muutoin perimme reseptin uusinnasta 1 euron/uusimiskerta. Lääkärillä on kahdeksan arkipäivää aikaa uudistaa reseptit, ennen kuin uusimispyyntö vanhenee.


Ulkomaanmatkoille kannattaa pyytää apteekista mukaan maksullinen ulkomaankopio eli englanninkielinen yhteenveto resepteistä. Mikäli matkustat Schengen-maihin ja tarvitset mukaasi tiettyjä keskushermostoon vaikuttavia lääkkeitä, sinun tulee hankkia maksullinen Schengen-todistus. Kysy lisää henkilökunnaltamme.

Lääkejätteet

Vanhentuneet lääkkeet ovat ongelmajätettä, eikä niitä pidä käyttää. Käyttämättä jääneet ja vanhentuneet lääkkeet voi tuoda veloituksetta apteekkiimme.

Jätteet tulisi lajitella seuraavasti:

  • tabletit alkuperäisissä listoissa ja purkeissa (pahvipakkaukset poistettuna) läpinäkyvässä pussissa

  • jodipitoiset tuotteet (esimerkiksi joditabletit, jodisprii, Betadine, Iodosorb) ja solusalpaajat alkuperäispakkauksissaan

  • elohopeakuumemittarit hyvin pakattuina

  • neulat ja piikit suojattuina (esimerkiksi muovipullossa tai lasipurkissa)

  • nestemäiset lääkkeet, voiteet ja suihkepullot omissa pakkauksissaan.

Apteekki ei ota vastaan kemikaaleja. Kunta järjestää kerran vuodessa ongelmajätekeräyksen, jonne kemikaalit kuuluvat.

Lääkevalmistus

Hankasalmen apteekki valmistaa lääkärin määräämiä ns. ex tempore -voideseoksia ja -liuoksia. Lisäksi teemme jonkin verran muita perinteisiä apteekkivalmisteita, kuten kamferitippoja. Toimitamme apteekissamme valmistettavat lääkevalmisteet asiakkaalle useimmiten jo saman päivän aikana, mutta viimeistään 1–2 vuorokauden kuluessa. Ex tempore -kapselit tai -tabletit tilaamme sopimusvalmistustyönä toisesta apteekista, joten niiden toimitusaika on vähän pidempi.

Annosjakelu

Apteekissamme on koneellinen annosjakelupalvelu. Palvelusta saat lääkkeet kerta-annospusseihin kahdeksi viikoksi kerrallaan. Annosjakelu helpottaa lääkkeen ottoa ja muistamista. Lisäksi koneellinen annosjakelu on hygieenisempää, tehokkaampaa ja virheettömämpää kuin lääkkeiden jakelu käsin. Palvelun avulla voimme myös vähentää lääkehävikkiä. Palveluun sisältyy lääkityksen tarkistus.