Hyödyllistä ja ajankohtaista tietoa apteekkiasiointiin – Hankasalmen apteekki palvelee

Tutustu ajankohtaisiin tietoihin reseptilääkkeistä ja muista palveluista.

Lääkehausta näet lääkkeen saatavuuden

Voit hakea lääkkeen hintaa, saatavuutta ja lääkkeestä saatavia korvauksia verkon lääkehausta. Haun tulokset kertovat sinulle, mistä Suomen apteekeista etsimääsi lääkettä on saatavilla. Voit myös etsiä lähimmän apteekin sijainnin perusteella. Palvelusta voit etsiä lääkettä joko sen nimellä tai VNR-numerolla. Siirry lääkehakuun tästä.

Toisen puolesta asiointi

Apteekissa voi nyt asioida toisen puolesta myös sähköisellä valtuutuksella. Valtuutus on voimassa kaikissa apteekeissa valtuuttajan määrittelemän ajan. Paperisia dokumentteja ei enää tarvita, vaan apteekki tarkistaa asiointivaltuuden apteekkijärjestelmän kautta. Apteekki tarkistaa toisen puolesta asioivalta myös henkilöllisyyden. Tunnistamiseen käy kuvallinen henkilökortti, ei siis Kela-kortti. Voit antaa sähköisen valtuutuksen tästä.


Apteekkiasiointiin valtuutetulla henkilöllä on oikeus noutaa reseptilääkkeitä, pyytää reseptin uusimista, tarkistaa Kela- ja reseptitietoja, mitätöidä reseptejä ja pyytää yhteenvetoa resepteistä toisen puolesta.


Sähköinen valtuutus ei korvaa nykyisiä toimintamalleja apteekeissa. Reseptilääkkeet voi edelleen hakea toisen puolesta apteekista myös potilaan Kela-kortilla tai reseptin potilasohjeella. Lisäksi paperiset reseptin suostumuslomakkeet ovat yhä käytössä. Näitä lomakkeita voit hakea meiltä apteekista!

Vuosiomavastuu eli lääkekatto

Vuonna 2024 lääkkeiden vuosiomavastuu eli lääkekatto on 626,94 euroa. Jos vuosiomavastuusi ylittyy, maksat loppuvuoden ajan jokaisesta korvattavasta valmisteesta vain 2,50 euron omavastuun. Jos sinulle määrätty lääke on viitehintaa kalliimpi ja kiellät lääkevaihdon, maksat lisäksi viitehinnan ylittävän osuuden. Kun vuosiomavastuu täyttyy, saat lisäkorvauksen suoraan apteekista eikä sinun tarvitse hakea rahoja takautuvasti Kelasta (ns. reaaliaikainen vuosiomavastuu). Lisäksi voit seurata omavastuukertymääsi Kelan sähköisessä asiointipalvelussa. Kysy lisää meiltä!


Vuosiomavastuu kertyy, kun ostat reseptillä korvausjärjestelmään kuuluvia valmisteita. Lisäksi alkuomavastuu kerryttää vuosiomavastuuta. Sen sijaan mahdollinen viitehinnan ylittävä osuus lääkkeen hinnasta ei kerrytä vuosiomavastuuta. Jos ostamasi valmisteet eivät ole Kela-korvattavia, niiden hinta ei kerrytä vuosiomavastuuta.

Avainasiakkuus

Me kuulumme Avainapteekki-ketjuun. Liittyessäsi Avainasiakkaaksi saat ei-lääkkeellisistä itsehoito-ostoksistasi ostohyvitysalennusta, jota kerryttävät kaikki reseptivapaat ostoksesi. Saat senhetkisen kertymäsi mukaisen alennuksen suoraan kassaltamme. Huomioithan, että avainbonuksen saat vain omasta Avainapteekistasi. Etkö ole vielä kanta-asiakas? Liity nyt! Liittyä voit apteekissamme asioidessasi tai sähköisesti Avainapteekit-sivujen kautta.